Judith van Boven

judith-van-bovenJudith groeide op in het Zeeuwse Krabbendijke. Daar is haar thuis de liefde voor de blaasmuziek met de paplepel ingegoten. Zij studeerde aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. Daar slaagde zij in 2007 bij Piet Joris als bachelor euphonium (docerend) en bij Hardy Mertens als bachelor HAFA-directie. Ook volgde zij masterclasses directie bij o.a. Gerrit Fokkema, Alex Schillings en Daniele Carnevali. Daarna volgde Judith nog de masteropleiding HAFA-directie, met als docenten Hardy Mertens, José Schyns, Tijmen Botma, Pieter Jansen en Maino Remmers, die zij in 2009 met succes afsloot.

Sinds 2014 is Judith dirigent van zowel het Seniorenorkest als het Opleidingsorkest van “Amor Musae” en vanaf 2015 nam zij ook nog het Instaporkest onder haar hoede. Judith dirigeert daarnaast R.K. Muziekvereniging De Scheldezonen uit Hoogerheide (sinds 2017.
Verder heeft Judith nog ruime dirigeerervaring met grote (jeugd)orkestevenementen, zoals het traditionele Jeugd Studie Weekend van de KNFM-afdeling Zeeland, het Familieconcert bij “Amor Musae” en de Leerlingenorkestendag en XXL-dag in de gemeente Woensdrecht.

Judith is tevens docent (groot) koper, muziektheorie en blokfluit bij RK Muziekvereniging de Scheldezonen uit Hoogerheide en Koninklijke harmonie Nut en Vermaak uit Zundert.

Met haar enthousiasme voor de veelzijdigheid van de blaasmuziek en haar passie voor (muziek) onderwijs, wil Judith graag het plezier van het muziek maken overbrengen op anderen. Niet alleen als dirigent, maar ook als docent. In dit kader is zij voor workshops en lessenseries ook regelmatig op basisscholen te vinden.