Nieuws

Lunchconcert op zondag 2 juni bij 100 jarige Boswachter Liesbosch

Op zondag 2 juni spelen het Seniorenorkest en het Opleidingsorkest van AMOR MUSAE bij Boswachter Liesbosch ter ere van hun 100 jarig bestaan! Aanvang 11:00 uur - Einde 14:00 uur.

Een super leuk concert voor jong en oud met een leuke kleurplatenactie!
Doe mee en download hier de kleurplaat!

Lever de ingekleurde kleurplaat vóór het concert in bij Boswachter Liesbosch. En wie weet win je wel een leuk prijsje!

Kom luisteren en/of doe mee aan onze kleurplatenwedstrijd!

Nieuwjaarsconcert 2024 Amor Musae

Op zondagmiddag 7 januari zat de Jumbo Miegielsenzaal in De Drie Linden te Prinsenbeek mudjevol. Het publiek verkeerde in afwachting van het nieuwjaars-concert van Harmonieorkest Amor Musae. De versgebakken oliebollen vonden gretig aftrek en nog voordat er muziek geklonken had waren de schalen ver leeg.

Meer lezen...

Redactie en fotografie Geert Dekkers

Gedenkboek ‘In Muziek Verbonden’- ‘Amor Musae jaren 1988-2023’

Op 8 juli 2023, de dag dat AMOR MUSAE met twee openluchtconcerten op de Markt van Prinsenbeek haar 135-jarig bestaan vierde, vond als intermezzo bij deze concerten tevens de boekpresentatie plaats van ‘In Muziek Verbonden’ - ‘Amor Musae jaren 1988-2023’. 

 

Een rijk geïllustreerd, fullcolour gedenkboek over de recente geschiedenis van Amor Musae, geschreven en anderszins samengesteld door een team van onze leden en dirigenten onder eindredactie van oud-voorzitter Leo Stevens.

Tijdens de officiële boekpresentatie - bij het avondconcert - nam onze beschermheer Alfred Arbouw het boek in ontvangst van eindredacteur Leo Stevens. Eerder die dag - ’s-middags bij het Generatieconcert - reikte ieder van de scribenten het boek ook nog uit aan een jeugdlid.

De prijs van het gedenkboek bedraagt € 15,- excl. verzendkosten en is te bestellen door een e-mail met naam en adresgegevens te zenden aan: info@amormusae.nl. 

8 Juli 2023 viering 135-jarig bestaan met twee openluchtconcerten

Onder tropische omstandigheden vierde Amor Musae op 8 juli 2023 haar 135-jarig bestaan met twee openluchtconcerten op de Markt van Prinsenbeek.

 

’s-Middags met een Generatieconcert. Een gezamenlijk optreden van het Opleidingsorkest en het Seniorenorkest onder leiding van dirigente Judith van Boven. Aan dit concert werd vocale medewerking verleend door Richard Spijkers en Eva van Horssen, met Vivo per lei van  Andrea Bocelli, en door de 11-jarige Quinty de Jongh met Tomorrow uit de musical Annie. 

In een intermezzo brachten leerlingen van de Beekse basisscholen een speciaal voor deze gelegenheid geschreven Amor Musae Lied ten gehore. Ook was er een prijsje voor degene met het mooiste, zelf geknutselde muziekinstrument. 

Na afloop van het concert kon iedereen bij de kraam van de Stichting Musical Instruments for Children nog verschillende blaas- en slagwerkinstrumenten uitproberen.

 

’s-Avonds was het de beurt aan het Groot symfonisch blaasorkest onder leiding van Frans van Dun. Ook hier met de vocale medewerking van Richard Spijkers. Thema en titel van het concert was Wonderful World. Op een groot beeldscherm werden de uitgevoerde werken begeleid met fraaie zandtekeningen van zandkunstenaar Immanuel Boie.

Zie ook de prachtige fotocollages van beide geslaagde concerten in de foto- en filmgalerij.

Interview Martin Rasenberg en Judith van Boven

Klik op de link hieronder om het interview te zien met Martin Rasenberg en Judith van Boven in het programma "Gast aan tafel":

Gast aan Tafel - Amor Musae - Martin Rasenberg & Judith van Boven - YouTube

Koop HIER uw kaarten voor ons jubileum concert op 8 juli a.s.

 

Senioren Expo

Op dinsdag 17 januari 2023 zette het Seniorenorkest per XL-touringcar koers naar Veldhoven voor twee optredens tijdens de Senioren Expo 2023 in het NH Conference Centre Koningshof te Veldhoven. De grootste huishoudbeurs voor 50-plussers in Brabant. Onder het genot van een hapje en een drankje kon men daar in een sfeervolle ambiance ook genieten van optredens van diverse bands, orkesten, koren en artiesten. Het Seniorenorkest verzorgde er het lunchconcert en sloot aan het eind van de dag ook alle optredens af. Na 2013, 2016 en 2019 was het Seniorenorkest van Amor Musae voor de vierde keer uitverkoren om op de Senioren Expo aan te treden. Ook nu weer een optreden onder gezellig geroezemoes, gelardeerd met waarderend applaus. Tussen de optredens door werd door de orkestleden en meereizende supporters natuurlijk ook de beurs uitgebreid bezocht. Kortom een leuk uitstapje met twee geslaagde concerten!

Sprankelend Nieuwjaarsconcert van “AMOR MUSAE”

Aan het begin van het jaar waarin Amor Musae haar 135-jarig bestaan viert, werd op zondagmiddag 8 januari 2023 in De Drie Linden gelijk groots uitgepakt.

Het groot symfonisch blaasorkest van Amor Musae onder leiding van dirigent Frans van Dun trakteerde de in groten getale toegestroomde muziekliefhebbers op een feestelijk concert met sprankelende muziek.

Afgetrapt werd met de Festmusik der Stadt Wien van Richard Strauss. Verder bestond het programma vóór de pauze uit het monumentale, prachtige  Capriccio Italiën van Pjotr Iljich Tschaikowsky, het speelse The lost Lady found van Percy Grainger en de vrolijke concertmars Folies Bergère van Paul Lincke.

Het tweede deel van het concert werd geopend met de Piet Hein Rhapsodie van Peter van Anrooy, thema en variaties op het bekende liedje De zilvervloot. Gevolgd door de wereldpremière van Gershwin Too, een selectie van bekende melodieën uit werken van George Gershwin. Een arrangement van Ad Aarts, dat door hem werd aangeboden aan Amor Musae bij gelegenheid van zijn 65-jarig lidmaatschap van Amor Musae.

Hierna was het moment aangebroken om de prijswinnaars van de pauzeloterij bekend te maken. De winnaar van de hoofdprijs - het tot slot dirigeren van de  onvermijdelijke Radetzkymars - zei een hekel te hebben aan de Radetzkymars en het spelen ervan eigenlijk verboden zou moeten worden. Hij gaf daarop zijn lot weg aan …. voorzitter Martin Rasenberg die zeer verguld de baton ter hand nam, op de bok klom en begeleid door ritmisch handgeklap van de enthousiaste toehoorders, orkest en zaal soepel naar het einde van het concert leidde.

Kortom een met veel applaus overladen, sprankelend Nieuwjaarsconcert, waar de orkestleden en hun dirigent Frans van Dun na vele maanden intensief repeteren met voldoening op terug kunnen kijken.

Na afloop van het concert werd in Café De Drie Linden nog lang en gezellig nagepraat.

 

 

Amor Musae in het Valkenberg en in het Chassé Theater

Het symfonisch blaasorkest van Amor Musae onder leiding van Frans van Dun opende op 25 september 2022 het nieuwe seizoen met een openluchtconcert in Stadspark Valkenberg Breda. Onder de treffende titel ‘AM Overture to a new season’. Een luchtig concert, even onderbroken door wat miezerige weergoden, in een prachtige omgeving en gezellige ambiance.

Onder leiding van Judith van Boven trad op dezelfde dag in Breda ook het Opleidingsorkest van Amor Musae op. Op de KAM (Kulturele Amateurkunst Manifestatie) in het Chassé Theater. Deze keer niet in de foyer, maar op het grote podium van de middenzaal. Een ware belevenis, zeker voor de leerlingen voor wie het hun eerste optreden ooit was. 

Opleidingsorkest Amor Musae in de Efteling

Woensdag 3 augustus 2022 is een lang gekoesterde wens van het Opleidings-orkest van Amor Musae in vervulling gegaan: optreden in de Efteling. Onder welhaast tropische omstandigheden werd op het Witte Paardplein viermaal opgetreden; op de kiosk nabij de toegang tot de St. Nicolaasplaets. Daarnaast kon er ook nog van een bezoek aan het park worden genoten.

Een bijzonder geslaagde afsluiting van het seizoen 2021-2022.

 

Lunchconcert Seniorenorkest op de Floriade

Het Seniorenorkest van Amor Musae bestaat dit jaar 15 jaar. Ingebed in de viering van dit derde lustrum zette het orkest op 7 juni koers naar de Floriade. Op uitnodiging van de Floriade verzorgde het Seniorenorkest daar op de Urban Stage onder leiding van dirigente Judith van Boven het lunchconcert.

Een openluchtconcert waarbij het picknickend publiek - onder sterk wisselende weersomstandigheden - door het orkest, in twee sessies, werd getrakteerd op de opgewekte tonen van het aantrekkelijk klinkende repertoire.

Buiten het concert was er voor de orkestleden en de meegereisde fans, onder wie ook de voorzitter en secretaris, ruim gelegenheid om het Floriadeterrein te verkennen. Voldaan werd aan het eind van de middag de thuisreis aanvaard.

 

 

Concertreis Amor Musae

Vrijdag 27 mei vertrok het orkest van Amor Musae vanaf De Drie Linden voor een concertreis naar Münster. En keerde zondagavondlaat - na drie geslaagde openluchtconcerten - tevreden terug in Prinsenbeek. Op zaterdag 28 mei werd in Münster tweemaal opgetreden. Eerst in de dierentuin, in de Allwetterzoo, en ‘s middags in het hart van de stad op het plein voor de Sankt Lambertikirche.

De zondagochtend werd besteed aan een stadswandeling door het historische centrum van Münster. Hierbij werd ook een bezoek gebracht aan het stadhuis met de Friedenssaal, waar in 1648 de Vrede van Münster werd gesloten.

Het verdrag tussen Spanje en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden waarmee de 80-jarige oorlog tot een eind kwam en de Nederlanden voor het eerst als soevereine staat werd erkend.

Hierna werd koers gezet naar Schloss Nordkirchen, het ‘Westfälische Versailles’. In het kader van de jaarlijkse ‘Schlosskonzerte Nordkirchen’ was Amor Musae uitgenodigd om de viering van 1000 jaar Nordkirchen extra luister bij te zetten. Met een openluchtconcert op de binnenplaats van de Oranienburg, voormalige orangerie en lustslot, op het landgoed van Schloss Nordkirchen werd aan deze uitnodiging gevolg gegeven. Overladen met complimenten werd hierna voldaan de thuisreis aanvaard.

Amor Musae gaat op concertreis naar Münster

Op vrijdag 27 mei 2022, in het weekend na Hemelvaart, zet Amor Musae koers naar Münster. In het kader van de ‘Schlosskonzerte Nordkirchen’ geeft Amor Musae op zondagmiddag 29 mei een openluchtconcert op de binnenplaats van de Oranienburg, voormalige orangerie en lustslot, op het landgoed van Schloss Nordkirchen.

Schloss Nordkirchen, het ‘Wetfälische Versailles‘

Om voor dit concert warm te draaien wordt er nu volop gerepeteerd en wordt er op zaterdag 28 mei in Münster al tweemaal opgetreden. ’s Morgens in de dierentuin, de Allwetterzoo, en ‘s middags in het hart van de stad op het plein voor de Sankt Lambertikirche. Natuurlijk is er daarnaast ook nog ruimschoots gelegenheid tot ontspanning en om Münster te verkennen.

Dodenherdenking in Prinsenbeek

Op uitnodiging van het Comité 4 mei Prinsenbeek verleende Amor Musae op woensdagavond 4 mei 2022 weer op de gebruikelijke wijze haar medewerking aan de muzikale omlijsting van de dodenherdenking in Prinsenbeek.

Op de tonen van de Marche Funèbre begeleidde het orkest de bezoekers aan de oecumenische dienst in de kerk aan de Markt naar de Vredeskapel.

Stijn Schoenmakers nam dit jaar het blazen van de Last Post voor zijn rekening.

Onder leiding van Hilco Elshout bracht Amor Musae het Poolse en Nederlandse volkslied ten gehore. En bij het leggen van de kransen en bloemen o.a Yellow Mountains en enkele Bach-koralen.

Koningsdagconcert op Markt Prinsenbeek

Op uitnodiging van het Oranje Comité Prinsenbeek verzorgde het Groot Orkest van Amor Musae op 27 april 2022 weer het Koningsdagconcert. Dit keer op de zonovergoten Markt van Prinsenbeek. Een gevarieerd concert in een feestelijke ambiance met een luchtig programma en een royale publieke belangstelling.

Ruud Kavelaars 70 jaar lid van Amor Musae

Tijdens het Koffieconcert van 10 april 2022 in De Drie Linden werd ook Ruud Kavelaars (82), en plein public, in het zonnetje gezet. Na een ononderbroken lidmaatschap van Amor Musae van maar liefst 70 jaar had Ruud besloten als actief muzikant te stoppen. Om zijn basklarinet aan de wilgen te hangen.

Zoon Rolph Kavelaars sprak zijn bewondering uit voor de trouw waarmee zijn vader altijd de repetities op donderdagavond bezocht. Hij zei erg trots te zijn op zijn vader en overhandigde hem als aandenken een mooie foto van Ruuds basklarinet.

Bij een jubileum hoort een KNMO-insigne en -oorkonde. Bij 70 jaar ‘n verguld insigne met drie zirkonia’s. Dat hem werd opgespeld door Lidy Swolfs-de Jong. In het orkest bijna drie decennia Ruud’s basklarinetmaatje. De oorkonde was door Gérard Schoenmakers extra fraai ingelijst.

Begeleid door veel lovende woorden, ontving Ruud uit handen van voorzitter Martin Rasenberg - voor 70 jaar lidmaatschap van de vereniging en als blijk van grote waardering en hartelijke dank voor zijn waardevolle bijdragen aan de successen van het Groot Orkest en de naam en faam van Amor Musae - een oorkonde van gelijke strekking én het bijbehorende kistje met geestrijk vocht.

Koffieconcert m.m.v. Koninklijke Harmonie Lentekrans Linne

Het Koffieconcert op zondag 10 april 2022, in thuishave De Drie Linden, was het eerste concert van dit jaar. Te gast was de Koninklijke Harmonie Lentekrans uit het Midden-Limburgse Linnen. Een concert door twee orkesten die blij waren om na alle coronabeperkingen eindelijk weer eens van zich te laten horen. Het Groot Orkest van Amor Musae stond onder de vertrouwde leiding van Frans van Dun en beet het spits af. Na de pauze stond bij de gasten Jos Simons op de bok. Een concert met een gevarieerd programma dat door de goed gevulde zaal met warm applaus werd beloond. Bloemen waren er voor beide dirigenten en voor de drie solisten bij Amor Musae: voor Letty Aarts (hobo) en Willem van de Kar (althobo) in het mooie Gabriel’s Oboe van Ennio Morricone en voor Ad Moelands (accordeon) in een prachtige medley van enkele beroemde Franse chansons, onder de titel Paris Montmartre. Ook waren er bloemen voor de presentatrice uit Linne.

The Soul of Russia met solo-hoboïste Pauline Oostenrijk

Zaterdagavond 20 november verzorgde "Amor Musae" in De Drie Linden een concert onder de titel ‘The Soul of Russia’. Een examenconcert welteverstaan, want de jonge orkestdirigent in opleiding, Hilco Elshout, stond deze avond op de bok.

Het programma van Hilco's concert stond volledig in het teken van "De Vijf", een groepje Russisch-nationalistische componisten dat in de 19de eeuw het nationale in de Russische muziek wilde bevorderen. Hoogtepunt van de avond was het optreden van hoboïste Pauline Oostenrijk die soleerde in de ‘Variaties voor hobo en harmonieorkest’ van Rimski-Korsakov. Pauline was 25 jaar lang solo-hoboïste van het Residentie-Orkest en is onderscheiden met de hoogste Nederlandse staatsprijs op het gebied van de klassieke muziek. Naast Rimski-Korsakov passeerden ook de Russen Moessorgski, Cui, Borodin en Balakirev nog de revue.

Hilco is voor zijn examen HaFaBra-directie met glans geslaagd.

(foto: Milagro Elstak)

Concert Amor Musae & Breda’s Mannenkoor in uitverkochte Grote Kerk Breda

Als onderdeel van de festiviteiten rond de herdenking van ‘Breda 75 jaar vrijheid’ gaf “Amor Musae”, in nauwe samenwerking met de Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor, op zaterdag 19 oktober een waarlijk grandioos concert in de Grote Kerk van Breda. Een geweldig concert in een prachtig verlichte en tot de laatste stoel bezette Grote Kerk. Met sprankelende vocale en orkestrale muziek die alle registers van het menselijk gemoed bespeelde. Het Breda’s Mannenkoor stond daarbij onder leiding van Hans de Wit, terwijl aan dit concert verder nog medewerking werd verleend door Wilma Bierens (sopraan), Mei-Lin Bos (viool), Jan Willems (orgel) en André Telderman (piano). De algehele muzikale leiding was in handen van “Amor Musae” maestro Frans van Dun. Voor de vlotte presentatie tekende Claudia Mies.

Na de Intrada uit ‘Wilhelmina’ van Henk van Lijnschooten en een woord van welkom door Martin Rasenberg, voorzitter van “Amor Musae”, was het openingswoord aan burgemeester Paul Depla, die eindigde met een verzoek om 1 minuut stilte als herdenkingsmoment voor allen, burgers en bevrijders, die in WO II in en om Breda zijn gevallen.

Voor de pauze lag de nadruk op herdenken. Met het Poolse volkslied, de Hymn to the Fallen van John Williams, Benedictus van Karl Jenkins en twee Poolse liederen, een Marialied en een strijdlied. Violiste Mei-Lin Bos schitterde in Schindler’s List, eveneens van John Williams, en sopraan Wilma Bierens in Im Abendrot van Richard Strauss en in Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber.

Na de pauze was het thema: vieren. Wilma Bierens was hierbij opnieuw te beluisteren in nu La Vergine degli Angeli van Giuseppe Verdi, Fragile van Sting en Over the Rainbow van Harold Arlen & Yip Harburg. Daarnaast klonk het Hallelujah van Leonard Cohen, het Soldatenkoor uit Faust van Charles Gounod, de overweldigende finale uit de Orgelsymfonie van Saint-Saëns en tot slot het Wilhelmus. Onder ovationeel applaus van de stampvolle kerk werd het concert vervolgens besloten met de door iedereen meegezongen Vera Lynn hit ‘We’ll meet again’. Met dit unieke concert werd op zowel indrukwekkende als feestelijke wijze inhoud gegeven aan het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. Tevens een onbetwist eerbetoon aan onze bevrijders van weleer.

Concert herdenking 75 jaar Slag om de Schelde

Op uitnodiging van het Senioren Orkest Zeeland reisde het Seniorenorkest van “Amor Musae” op 20 september jl. af naar het Zeeuwse Krabbendijke. Daar nam het orkest deel aan een concert dat in het teken stond van de herdenking 75 jaar Slag om de Schelde.

De ‘vergeten’ Slag om de Schelde was een grote militaire operatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze belangrijke slag vond plaats in 1944, in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Met de verovering van beide oevers van de Westerschelde kwam de Scheldemonding vrij en werd Antwerpen de aanvoerhaven voor de geallieerde legers.

Samen met Gé Reinders ‘Oetblaoze’ in Chassé

Op zaterdag 20 april 2019 stonden Amor Musae en Gé Reinders, de Limburgse Ambassadeur van de Blaosmuziek, in het Chassé Theater te Breda weer samen op de planken. Net als eerder, in 2008. Gastsoliste was de pas zestienjarige Mei-Lin Bos die samen met Amor Musae schitterde in de Romance voor viool en orkest van Johan Svendsen. Een fantastisch avondje heerlijk ‘Oetblaoze!’

 

Seniorenorkest opent Muziekfestival Seniorenharmonie Dongen

Op het Muziekfestival van de 45-jarige Seniorenharmonie Dongen beet het Seniorenorkest van “Amor Musae”, o.l.v. Judith van Boven, op 21 augustus 2018 het spits af. Een feestelijk openingsconcert in de sfeerrijke ruïne van het middenschip van de Oude Kerk te Dongen.

Opleidingsorkest sluit het seizoen af in het Chassé Theater te Breda

In de Van Dijnsen Foyer van het Chassé Theater sloot het Opleidingsorkest van “Amor Musae”, o.l.v. Judith van Boven, op zaterdag 30 juni het seizoen 2017-2018 af met een muzikaal saluut aan de komende zomervakantie.

“Amor Musae” Koningsdagconcert 2018

 Traditiegetrouw zette “Amor Musae” op 27 april 2018, op uitnodiging van het Oranje Comité Prinsenbeek, de viering van Koningsdag luister bij met een luchtig concert in Park Over-Bos. Een concert met lichtvoetig repertoire vol opgewekte klanken, in een feestelijke ambiance. Weliswaar bij een wat getemperde buitentemperatuur, maar met aan het slot toch een, zij het zwak, doorbrekend Oranje-zonnetje.  

Lustrumconcert Seniorenorkest

Zaterdag 7 oktober jl. vierde het 10-jarige Seniorenorkest van “Amor Musae” zijn tweede lustrum met een feestelijk concert in De Drie Linden. Aan dit lustrumconcert werd medewerking verleend door het smartlappenkoor “Beekse Smart”, en in de pauze klonken in de foyer de sfeerrijke tonen
van het blaaskwintet “Amusant”.

Onder leiding van dirigent Judith van Boven bracht het Seniorenorkest in twee etappes een reeks aansprekende werken ten gehore. Zo ging het orkest voor de pauze op de licht klassieke toer en strooide het na de pauze met wat uitbundiger klanken. Een staalkaart aan door het orkest bestreken genres en stijlen. Zowel voor als na de pauze werd het orkest afgelost door “Beekse Smart”, onder leiding van Annemieke van den Hoven. Met vele, met verve, a capella gezongen tranentrekkers en vlotte deunen, waar het koor dit jaar al weer 15 jaar het Beeks patent op heeft.

Op weg naar een, in meer dan één opzicht, bruisend slot, stortten koor en orkest zich samen met
de enthousiaste zaal in een aaneenschakeling van vrolijke en smartelijke meezingers. Na een toost (met bubbels) op het jubilerende orkest, gevolgd door nog een ruim aantal toegiften.
Kortom, een sprankelend lustrumconcert waarover nog tot in de kleine uurtjes in de foyer gezellig werd nagepraat.

 

Blazen aan het Spui in de Nieuwe Kerk te Den Haag

Blazen aan het spui

Op zaterdagavond 24 juni jl. verzorgden het Groot Orkest van “Amor Musae” en de Koninklijke Harmoniekapel Delft in de Nieuwe Kerk te Den Haag een concert in de prestigieuze concertserie Blazen aan het Spui.

Een toonaangevende concertserie voor symfonische blaasmuziek op een unieke cultuurhistorische locatie. De beste amateurorkesten worden hierbij uitgenodigd om deze muziek te laten horen in de uitzonderlijke ambiance van de Nieuwe Kerk aan het Spui.

“Amor Musae” had voor dit concert werken van uitsluitend Nederlandse componisten op het repertoire genomen. Geopend werd met de Fanfare uit ‘Wilhelmina’ van Henk van Lijnschoten. Gevolgd door ‘Spirit of Life’ van Meindert Boekel.

Hierna was het de beurt aan de jonge, getalenteerde klarinettist uit eigen gelederen, Bas Janssen, als solist in Serenata en Rondò uit het ‘Rococo Concerto’ van Jurriaan Andriessen.

Aansluitend weer een fanfare, nu de ‘Royal Fanfare’ van Henk Badings. En verder van Johan de Mey, uit zijn 2e Symfonie ‘The Big Apple’, achtereenvolgens Interlude - Times Square Cadenza en Skyline.

Tot slot werd het door “Amor Musae” verzorgde deel van het concert in een straf tempo afgesloten met de Marsch Gammatique van Gerard Boedijn.

Zaterdag 20 mei 2017 opluistering feestweek 45-jarig Hagedonk

SO Hagedonk

Dit jaar bestaat Thebe woonzorgcentrum Hagedonk Prinsenbeek 45 jaar. Dit werd gevierd met een feestweek, waar het Seniorenorkest van “Amor Musae” op zaterdagmiddag 20 mei in het restaurant de viering luister bijzette met een feestelijk concert. Een concert met voor de bewoners van Hagedonk vrolijke, herkenbare melodieën en lekkere meezingers.

Sprankelend concert van “Amor Musae” voor jubilerend Begijnhof

Begijnhof
Foto: Theo Herrings

Het Begijnhof in Breda bestaat dit jaar 750-jaar. Een prestigieus jubileum, dat zondag 14 mei jl. door het Groot Orkest van “Amor Musae” werd opgeluisterd met een sprankelend concert onder leiding van dirigent Frans van Dun.

Onder grote publieke belangstelling en een weldadig zonnetje, werd het concert geopend met de Fanfare uit Wilhelmina van Henk van Lijnschooten, waarbij de trompet- en tromboneklanken meteen fris langs de pittoreske geveltjes en over het bleekveld schalden.

Na Spirit of Life van Meindert Boekel, kon vervolgens worden genoten van prachtig solospel van de in Breda geboren Pierre Volders, solotrombonist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Eerst in het Concerto for Trombone and Orchestra van de Deense componist Launy Grøndahl en even later in een Piazzolla Medley van de Argentijnse tangocomponist Astor Piazzolla.

Tussendoor excelleerde het orkest opnieuw in een koninklijke fanfare, nu van Henk Badings, de Royal Fanfare, gebaseerd op een melodiefragment uit het Wilhelmus. En na de gepassioneerde muziek van Piazzolla, in de zowel temperamentvolle als melancholieke Hongaarse Dans nr. 1 van Johannes Brahms en in de pittige concertmars van Gerard Boedijn, Gammatique.

Het concert werd afgesloten met het Bredase volkslied, de Paarse Heide, van Louis de Morée, dat door het enthousiaste publiek uit volle borst werd meegezongen. Na een staande ovatie liet het orkest zich tot slot nog graag overhalen tot een toegift.