Nieuws

The Soul of Russia met solo-hoboïste Pauline Oostenrijk

Een vooruitblik naar een bijzonder concert op zaterdag 20 november. Met dit concert doet Hilco Elshout, trompettist in het Groot Orkest van “Amor Musae”, examen HaFaBra-directie. Hilco staat hierbij dan als dirigent voor het orkest. Aan dit examenconcert wordt medewerking verleend door Pauline Oostenrijk, momenteel Nederlands meest gevierde solo-hoboïste. Het concert is volledig Russisch getint met werken van uitsluitend Russische componisten.

Grote Clubactie!

Dit jaar doet Amor Musae mee aan de Grote Clubactie!

Vanaf zaterdag 18 september gaan we loten verkopen voor onze vereniging.

De opbrengst willen we besteden aan muziekonderwijs op de basisscholen en een extra impuls voor het verenigingsgevoel.

 

Deelname is heel makkelijk:

Deel  onderstaande link met al je (muzikale) vrienden, familie en kennissen via al je sociale mediakanalen (WhatsApp, Facebook, twitter of je mail).

Via de link kun jij en al je vrienden rechtstreeks loten kopen.

 

Van ieder verkocht lot (€3,-) gaat €2,40 direct naar onze vereniging.

Help jij ook mee om onze clubkas te spekken!

 

https://lot.clubactie.nl/lot/amor-musae-prinsenbeek-/10499900

 

 

Concert Amor Musae & Breda’s Mannenkoor in uitverkochte Grote Kerk Breda

Als onderdeel van de festiviteiten rond de herdenking van ‘Breda 75 jaar vrijheid’ gaf “Amor Musae”, in nauwe samenwerking met de Koninklijke Zangvereniging Breda’s Mannenkoor, op zaterdag 19 oktober een waarlijk grandioos concert in de Grote Kerk van Breda. Een geweldig concert in een prachtig verlichte en tot de laatste stoel bezette Grote Kerk. Met sprankelende vocale en orkestrale muziek die alle registers van het menselijk gemoed bespeelde. Het Breda’s Mannenkoor stond daarbij onder leiding van Hans de Wit, terwijl aan dit concert verder nog medewerking werd verleend door Wilma Bierens (sopraan), Mei-Lin Bos (viool), Jan Willems (orgel) en André Telderman (piano). De algehele muzikale leiding was in handen van “Amor Musae” maestro Frans van Dun. Voor de vlotte presentatie tekende Claudia Mies.

Na de Intrada uit ‘Wilhelmina’ van Henk van Lijnschooten en een woord van welkom door Martin Rasenberg, voorzitter van “Amor Musae”, was het openingswoord aan burgemeester Paul Depla, die eindigde met een verzoek om 1 minuut stilte als herdenkingsmoment voor allen, burgers en bevrijders, die in WO II in en om Breda zijn gevallen.

Voor de pauze lag de nadruk op herdenken. Met het Poolse volkslied, de Hymn to the Fallen van John Williams, Benedictus van Karl Jenkins en twee Poolse liederen, een Marialied en een strijdlied. Violiste Mei-Lin Bos schitterde in Schindler’s List, eveneens van John Williams, en sopraan Wilma Bierens in Im Abendrot van Richard Strauss en in Pie Jesu van Andrew Lloyd Webber.

Na de pauze was het thema: vieren. Wilma Bierens was hierbij opnieuw te beluisteren in nu La Vergine degli Angeli van Giuseppe Verdi, Fragile van Sting en Over the Rainbow van Harold Arlen & Yip Harburg. Daarnaast klonk het Hallelujah van Leonard Cohen, het Soldatenkoor uit Faust van Charles Gounod, de overweldigende finale uit de Orgelsymfonie van Saint-Saëns en tot slot het Wilhelmus. Onder ovationeel applaus van de stampvolle kerk werd het concert vervolgens besloten met de door iedereen meegezongen Vera Lynn hit ‘We’ll meet again’. Met dit unieke concert werd op zowel indrukwekkende als feestelijke wijze inhoud gegeven aan het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid. Tevens een onbetwist eerbetoon aan onze bevrijders van weleer.

Concert herdenking 75 jaar Slag om de Schelde

Op uitnodiging van het Senioren Orkest Zeeland reisde het Seniorenorkest van “Amor Musae” op 20 september jl. af naar het Zeeuwse Krabbendijke. Daar nam het orkest deel aan een concert dat in het teken stond van de herdenking 75 jaar Slag om de Schelde.

De ‘vergeten’ Slag om de Schelde was een grote militaire operatie aan het einde van de Tweede Wereldoorlog. Deze belangrijke slag vond plaats in 1944, in het noorden van België en het zuidwesten van Nederland. Met de verovering van beide oevers van de Westerschelde kwam de Scheldemonding vrij en werd Antwerpen de aanvoerhaven voor de geallieerde legers.

Samen met Gé Reinders ‘Oetblaoze’ in Chassé

Op zaterdag 20 april 2019 stonden Amor Musae en Gé Reinders, de Limburgse Ambassadeur van de Blaosmuziek, in het Chassé Theater te Breda weer samen op de planken. Net als eerder, in 2008. Gastsoliste was de pas zestienjarige Mei-Lin Bos die samen met Amor Musae schitterde in de Romance voor viool en orkest van Johan Svendsen. Een fantastisch avondje heerlijk ‘Oetblaoze!’

 

Seniorenorkest opent Muziekfestival Seniorenharmonie Dongen

Op het Muziekfestival van de 45-jarige Seniorenharmonie Dongen beet het Seniorenorkest van “Amor Musae”, o.l.v. Judith van Boven, op 21 augustus 2018 het spits af. Een feestelijk openingsconcert in de sfeerrijke ruïne van het middenschip van de Oude Kerk te Dongen.

Opleidingsorkest sluit het seizoen af in het Chassé Theater te Breda

In de Van Dijnsen Foyer van het Chassé Theater sloot het Opleidingsorkest van “Amor Musae”, o.l.v. Judith van Boven, op zaterdag 30 juni het seizoen 2017-2018 af met een muzikaal saluut aan de komende zomervakantie.

“Amor Musae” Koningsdagconcert 2018

 Traditiegetrouw zette “Amor Musae” op 27 april 2018, op uitnodiging van het Oranje Comité Prinsenbeek, de viering van Koningsdag luister bij met een luchtig concert in Park Over-Bos. Een concert met lichtvoetig repertoire vol opgewekte klanken, in een feestelijke ambiance. Weliswaar bij een wat getemperde buitentemperatuur, maar met aan het slot toch een, zij het zwak, doorbrekend Oranje-zonnetje.  

Lustrumconcert Seniorenorkest

Zaterdag 7 oktober jl. vierde het 10-jarige Seniorenorkest van “Amor Musae” zijn tweede lustrum met een feestelijk concert in De Drie Linden. Aan dit lustrumconcert werd medewerking verleend door het smartlappenkoor “Beekse Smart”, en in de pauze klonken in de foyer de sfeerrijke tonen
van het blaaskwintet “Amusant”.

Onder leiding van dirigent Judith van Boven bracht het Seniorenorkest in twee etappes een reeks aansprekende werken ten gehore. Zo ging het orkest voor de pauze op de licht klassieke toer en strooide het na de pauze met wat uitbundiger klanken. Een staalkaart aan door het orkest bestreken genres en stijlen. Zowel voor als na de pauze werd het orkest afgelost door “Beekse Smart”, onder leiding van Annemieke van den Hoven. Met vele, met verve, a capella gezongen tranentrekkers en vlotte deunen, waar het koor dit jaar al weer 15 jaar het Beeks patent op heeft.

Op weg naar een, in meer dan één opzicht, bruisend slot, stortten koor en orkest zich samen met
de enthousiaste zaal in een aaneenschakeling van vrolijke en smartelijke meezingers. Na een toost (met bubbels) op het jubilerende orkest, gevolgd door nog een ruim aantal toegiften.
Kortom, een sprankelend lustrumconcert waarover nog tot in de kleine uurtjes in de foyer gezellig werd nagepraat.

 

Blazen aan het Spui in de Nieuwe Kerk te Den Haag

Blazen aan het spui

Op zaterdagavond 24 juni jl. verzorgden het Groot Orkest van “Amor Musae” en de Koninklijke Harmoniekapel Delft in de Nieuwe Kerk te Den Haag een concert in de prestigieuze concertserie Blazen aan het Spui.

Een toonaangevende concertserie voor symfonische blaasmuziek op een unieke cultuurhistorische locatie. De beste amateurorkesten worden hierbij uitgenodigd om deze muziek te laten horen in de uitzonderlijke ambiance van de Nieuwe Kerk aan het Spui.

“Amor Musae” had voor dit concert werken van uitsluitend Nederlandse componisten op het repertoire genomen. Geopend werd met de Fanfare uit ‘Wilhelmina’ van Henk van Lijnschoten. Gevolgd door ‘Spirit of Life’ van Meindert Boekel.

Hierna was het de beurt aan de jonge, getalenteerde klarinettist uit eigen gelederen, Bas Janssen, als solist in Serenata en Rondò uit het ‘Rococo Concerto’ van Jurriaan Andriessen.

Aansluitend weer een fanfare, nu de ‘Royal Fanfare’ van Henk Badings. En verder van Johan de Mey, uit zijn 2e Symfonie ‘The Big Apple’, achtereenvolgens Interlude - Times Square Cadenza en Skyline.

Tot slot werd het door “Amor Musae” verzorgde deel van het concert in een straf tempo afgesloten met de Marsch Gammatique van Gerard Boedijn.

Zaterdag 20 mei 2017 opluistering feestweek 45-jarig Hagedonk

SO Hagedonk

Dit jaar bestaat Thebe woonzorgcentrum Hagedonk Prinsenbeek 45 jaar. Dit werd gevierd met een feestweek, waar het Seniorenorkest van “Amor Musae” op zaterdagmiddag 20 mei in het restaurant de viering luister bijzette met een feestelijk concert. Een concert met voor de bewoners van Hagedonk vrolijke, herkenbare melodieën en lekkere meezingers.

Sprankelend concert van “Amor Musae” voor jubilerend Begijnhof

Begijnhof
Foto: Theo Herrings

Het Begijnhof in Breda bestaat dit jaar 750-jaar. Een prestigieus jubileum, dat zondag 14 mei jl. door het Groot Orkest van “Amor Musae” werd opgeluisterd met een sprankelend concert onder leiding van dirigent Frans van Dun.

Onder grote publieke belangstelling en een weldadig zonnetje, werd het concert geopend met de Fanfare uit Wilhelmina van Henk van Lijnschooten, waarbij de trompet- en tromboneklanken meteen fris langs de pittoreske geveltjes en over het bleekveld schalden.

Na Spirit of Life van Meindert Boekel, kon vervolgens worden genoten van prachtig solospel van de in Breda geboren Pierre Volders, solotrombonist van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Eerst in het Concerto for Trombone and Orchestra van de Deense componist Launy Grøndahl en even later in een Piazzolla Medley van de Argentijnse tangocomponist Astor Piazzolla.

Tussendoor excelleerde het orkest opnieuw in een koninklijke fanfare, nu van Henk Badings, de Royal Fanfare, gebaseerd op een melodiefragment uit het Wilhelmus. En na de gepassioneerde muziek van Piazzolla, in de zowel temperamentvolle als melancholieke Hongaarse Dans nr. 1 van Johannes Brahms en in de pittige concertmars van Gerard Boedijn, Gammatique.

Het concert werd afgesloten met het Bredase volkslied, de Paarse Heide, van Louis de Morée, dat door het enthousiaste publiek uit volle borst werd meegezongen. Na een staande ovatie liet het orkest zich tot slot nog graag overhalen tot een toegift.