Leerlingenopleiding

Blaasmuziek is cool!

Muziek maken is leuk, maar samen muziek maken is nog veel leuker.

Heb je interesse om bij “Amor Musae” een muziekopleiding te gaan volgen?

In onze opleiding leer je om muziek te maken op blaas- en slagwerkinstrumenten. Dus niet op snaarinstrumenten, zoals gitaar, viool, cello, contrabas, piano of harp. Om te beginnen individueel en zo snel mogelijk daarna samen met anderen in een orkest. Zo kun je kort na het eerste halfjaar muziekles al komen proeven aan het samen met anderen muziek maken in ons Instaporkest. En daarna gaan meespelen in het Opleidingsorkest.

Voor de individuele muzieklessen moet je je inschrijven bij de muziekschool (www.nieuweveste.nl) of bij een particuliere muziekdocent(e). In overleg met muziekschool “Nieuwe Veste” te Breda worden de individuele lessen van onze leerlingen gegeven in een dependance van de muziekschool in Prinsenbeek. Alleen voor instrumenten waarvoor er te weinig leerlingen uit Prinsenbeek komen, worden de lessen aan de muziekschool in Breda gegeven. Alle informatie over het volgen van de muzieklessen ontvang je van de muziekschool of van je particuliere muziekdocent(e). Leerlingen betalen hun lesgeld rechtstreeks aan de muziekschool of aan de particuliere muziekdocent(e). Voor leerlingen, die lid zijn van onze vereniging, gelden bij de muziekschool gereduceerde tarieven.

Weet je al welk instrument je zou willen bespelen?

Kom maar eens een keer kijken naar ons Opleidingsorkest. We repeteren op donderdagavond, van 18:45 tot 19:45 uur, in De Drie Linden aan de Heisprong in Prinsenbeek. Na afloop van de repetitie kun je dan jouw favoriete instrument eens van dichtbij bekijken en uitproberen.

Als je nog niet eerder een instrument hebt bespeeld, kost het best wat moeite om het ultieme doel, een plaats in dat fantastische Groot Orkest van “Amor Musae”, te bereiken. Natuurlijk beschikt niet iedereen over evenveel muzikaal talent, maar we willen iedereen wel graag de kans geven om zijn of haar talent met de hulp van vakdocenten optimaal te ontwikkelen. Hierbij word je zowel voor het theoretische als praktische deel van de muziekexamens opgeleid. Bij voldoende inzet en door thuis regelmatig te oefenen, zul je versteld staan van de vorderingen die je maakt.

Normaal gesproken kun je het A-diploma binnen twee jaar behalen, waarna je nog kunt verder studeren voor het B-diploma en eventueel zelfs voor het C- en D-diploma. Alle informatie over de examenreglementen en over de deelname aan de examens en de voorbereiding daarop wordt door de muziekschool verstrekt.

Meer weten ?

Over “Amor Musae”? - Download hier onze informatiebrochure "Over ons"

Over onze Leerlingenopleiding?  - Download hier onze informatiebrochure "Leerlingenopleiding"

Ons privacy-beleid? - Klik hier

Aanmelden ?

Download hier het aanmeldingsformulier voor onze leerlingenopleiding